Pagina's

donderdag 30 maart 2017

Snelle barbecue


Ik barbecue graag, maar ben niet altijd zo een fan van de brochettes, worsten, varkenslapjes enz. Meestal wordt hier dan een kom komkommer, sla, tomaten en aardappel in de schil bijgegeven. Eigenlijk vind ik dat gewoon saai, been there en done that. 

Doe ik dat dan zelf nooit? Oh jawel, zeker en vast. Maar dan probeer ik creatief te zijn met de slaatjes (maar dat merk je later op het seizoen wel). 

Vandaag dus de eerste 'ik-barbecue-ook-in-de-week' barbecue. Iets simpel, gezond, lekker en vooral snel klaar (ik was dan ook pas om 19u thuis): sardines met prei en mosterdvinaigrette. 


Wat heb je nodig?
Sardines, prei, paprikapoeder, look, mosterd, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout

En dan nu snel aan de slag:
Leg de sardines in een kom en meng samen met paprikapoeder, fijngesneden look, peper en zout en olijfolie. Laat even marineren en grill ze op de barbecue.

Kook de prei in zijn geheel in lichtgezouten water. Wanneer ze halfgaar zijn, haal je ze uit het water en snij in de lengte in twee. Strooi er een beetje paprikapoeder en olijfolie over. Stoof nu de prei nog verder aan in een pan met een beetje water. Kruid eventueel nog wat af met peper en zout. 

Maak een vinaigrette van mosterd, witte wijnazijn en peper en zout. 

Serveer de prei in een diep bord, leg hier de gegrilde sardines op en breng op smaak met de vinaigrette. 

En smullen maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten