Pagina's

donderdag 11 mei 2017

Reelever


Reelever, mijn man bracht dit mee naar huis, dus een kans om dit zelf eens klaar te maken. Ook al is het de eerste keer. Effe googelen en je vind al gauw enkele ideetjes met ajuin en azijn if de zoetere versie. Ikzelf hou wel van zoet, zeker in combinatie met lever. Dus voor dit recept ging ik dus voor de lever met appeltjes en sjalot. 
Wat heb je nodig?
Reelever, cognac, appel, honing, sjalot, rode ui, reuzel, bloem en zout en peper

Hie ga je te werk?
Spoel de lever proper onder koud water. Laat de lever 12 tot 24 uur marineren in de cognac verdund met water. 
Haal hem uit de marinade en dep droog. Snij hem in dunne plakjes. Kruid met peper en zout. En haal hem door de bloem. Smelt reuzel in een pan en bak hierin de lever aan elke kant aan. Zet het vuur zachter. Doe de in ringen gesneden sjalot en rode ui erbij en laat even met deksel op de pan verder stoven. 
Haal alles uit de pan en stoof nu de appelschijfjes. Doe er honing bij om ze te carameliseren. Voeg de ui en lever opnieuw toe en dien op. 

Lekker!



2 opmerkingen:

  1. Hoe voorkom je dat de lever een leren lap wordt? Ik dacht dat dit juist snel gebeurt als je hem laat stoven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Reelever! Mijn man bracht het mee. Lever van een jonge reebok. Het was voor mij 18 jaar geleden dat ik het gegeten had. Even wat gerookte spekjes uitbakken.lever met zout en vers gemalen peper bestrooien. In het spekvet de lever niet te fel braden en 10 minuten laten stoven. In plakken snijden en serveren met de spekjes en veenbessencompote. Wat heb ik genoten

    BeantwoordenVerwijderen