Eigenlijk eerder een herfstreceptje, pompoen met peer en pasta, maar de munt erbij maakt het dan weer wat frisser. (Dit receptje is niet op 1-2-3 klaar).
Wat heb je nodig?
Flespompoen, peren, pasta, walnoten, ricotta, Spaans pepertje, citroen, olie, venkelzaad, chilipoeder, rode uien, knoflook, verse tijm, munt, peper en zout.
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe vekelzaad, chilipoeder, peper en zout in de vijzel en stamp fijn.
Snij pompoen, peren en rode ui in parten. Leg in braadslede en bestrooi met het kruidenmengsel. Plaats in de oven gedurende 50 min. Schep af en toe eens om en zet opzij als alles gaar is maar zet de oven niet af.
Ondertussen maak je de vinaigrette: meng citroensap met olijfolie en geperste knoflook. Kruid met peper en zout.
Kook de pasta zoals op de verpakking.
Doe het ricottakaasje in een ovenvast schoteltje. Bedruppel met olijfolie, bestrooi met blaadjes verse tijm en het fijngesneden Spaans pepertje, peper en zout. Zet 15 minuutjes in de oven.
Meng de groenten met de pasta, bestrooi met gehakte walnoten, overgiet met de vinaigrette en werk af met munt. Geef de ricotta erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten