Pagina's

zaterdag 18 maart 2017

In de diepvries van een jager!


Met een jager in huis is de diepvries altijd gevuld met wild zoals fazant, eend, everzwijn, konijn, ree en nog veel meer. En omdat we plaats moeten maken voor nieuw wild, lassen we deze week een wild week in. Vandaag fazant. Morgen eend en ergens in de loop van de week mogelijks ook nog een stukje ree (we zien wel).


Voor dit simpel fazantgerechtje met bosbessensausje, zure room en aardappeltjes heb je het volgende nodig:
Een fazant, vastkokende aardappelen, boter, mosterd, olijfolie, 2 citroenen, dille, zure room, bosbessenconfituur, peper zout.

Hoe maak je het?
Strijk de fazent(en) aan alle kanten in met peper en zout. Smelt boter in een diepe braadpan. Bak hierin de fazant(en) aan alle kanten aan. Zet het vuur iets lager en laat de fazanten verder garen met het deksel op de pan (draai ze af en toe eens om).
Maak ondertussen de aardappelen klaar: snij ze ongepeld in de helft door en kook ze in gezouten water. Giet af van zodra ze gaar zijn en laat ze droogstomen.
Maak een vinaigrette van het sap van één citroen + evenveel olijfolie en 1 lepel mosterd. Giet dit over de aardappelen en zet ze opzij.
Wanneer de fazanten volledig gaar zijn, haal je ze uit de pan. Giet het sap van de 2 citroen bij het aanbaksel in de pan en schraap alles los. Doe de confituur hierbij en roer alles tot je een sausje krijgt.
Snij de blaadjes van de dille fijn en meng deze met de aardappel.
Dien de fazant op samen met het sausje, de aardappelen met hun vinaigrette en enkele lepeltjes zure room.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten