Pagina's

maandag 27 maart 2017

De eerste BBQ is een feit!


Yep, we zijn weer vertrokken! Grillen op de barbecue! Beter kan niet! En liefst zo simpel als altijd!

Kipsaté met korstjes en spinazie, feta en bloedsinaasappelslaatje!


Wat heb je nodig?
Kipfilet, enkele snedes brood, bloedsinaasappel, jonge spinazie, feta, sherryazijn, olijfolie, citroen, rozemarijn, eventueel nog andere groene kruiden (zoals munt, oregano, basilicum), look en peper en (grof) zout. 

Hoe start je?
Maal (of knip) de blaadjes van de rozemarijn fijn in een vijzel. Meng hierbij de geperste look, grof zeezout, sherryazijn en olijfolie.
Snij de kip in blokjes. Snij ook het brood in kleinere plakjes. Doe alles samen in een kom en meng met de marinade. 
Steek beurtelings een stukje brood en kip op een satestokje. 
(Grill op de barbecue, bak in de oven of in de pan)
Voor het slaatje snij je bloedsinaasappel in schijfjes, meng je de spinazie met de kruiden als je ze gebruikt en de bloedsinaasappel. Druppel er wat citroensap over, werk af met de feta en dien op met de kippensates.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten