Ik herinner het me nog alsof het gisteren was, en toch is het al weer bijna 2 jaar geleden dat ik dit voor het eerst at.
We waren op weg naar Serra Sant'abbondio, maakten een tussenstop in Zwitserland bij enkele goede vrienden. En kregen daar de uitnodiging om op onze weg nog een extra tussenstop te maken in Pigra, nabij het Comomeer waar 2 van onze vrienden hun vakantie zouden doorbrengen met hun Ierse-, Italiaanse- en Zwitserse familie. Vanzelfsprekend laten we zoiets moois niet liggen.
Ik zie me nog steeds aan tafel zitten toen de Italiaanse nonkel van de familie binnen gewandeld kwam met een heerlijk ruikende pan. Hij ziet me gluren en vraagt of ik wil proeven.
Ik proef en ik smelt. Ik denk dat ik zo ongeveer de helft van zijn maaltijd naar binnen werkt, onstopbaar, zo heerlijk, zo gastvrij.
Vandaag maak ik dit receptje 'als de 17u lunch van de dag' en denk ik terug aan die mooie momenten.
Geniet gerust met me mee:
Nodig (niet zo veel):
Paardensteak, goeie olijfolie, currypoeder, tijm en parmezaan (en nee, geen zout, geen peper), brood
Zo ga je te werk:
Verwarm de olijfolie in een pan. Braad hierin de steak aan alle kanten aan. Strooi rond de steak in de olie de currypoeder en de tijm. Snij de steak in de pan in reepjes. Rasp er veel parmezaan bij en meng alles onder elkaar terwijl alles nog even zachtjes bakt. Dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten