Dit is echt iets wat ik enkel voor mezelf mag/moet maken. Ik eet graag aubergine, mijn man en zoon vinden dit vreselijk. Maar, geen erg, maak ik het gewoon voor mezelf als diner en lunch!
(Je hebt voor dit gerechtje echt wel een beetje tijd nodig)
Welke ingrediënten gebruikte ik?
vanzelfsprekend dus een aubergine, zwarte rijst, groentebouillon, rode ui, look, harissa, rozenwater, tomaatjes, olijven, yoghurt, gegrilde pinda's, koriander en granaatappel.
Hoe ga je te werk?
Stoof de in ringen gesneden ui samen met plakjes look in een beetje olijfolie. Gebruik een pan die achteraf in de oven mag. Doe een 2-tal kopjes rijst hierbij, stoof even mee aan en leng aan met een goeie kom groentebouillon (de rijst en de ui moeten ruim onder staan). Kook alles volgens de verpakking van de rijst. Snij ondertussen de aubergine in 2. Snij de aubergine kruislings in en strijk in deze snijkant in met een mengeling van rozenwater en harissa. Leg de aubergine met de snijkant naar boven op de rijst. Dek af en laat nog een ruime tijd meekoken.
Verwarm ondertussen de oven op 180 °C. Snij een aantal kerstomaatjes in 2, de olijven in schijfjes en verspreidt ze over de schotel met de rijst en de aubergine. Plaats nog zeker gedurende een 20-tal minuutjes in de oven.
Dien op met een lepeltje yoghurt, pindanootjes, koriander en granaatappel.
Lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten