Pagina's

dinsdag 14 maart 2017

Hot & Steamy Tuesday!


Eten voor mij alleen! Dus 'hot & steamy' vandaag maar vooral gezond, weinig werk, amper afwas en enorm lekker zonder schuldgevoel.
Ik kies dus voor een stukje vis (stevige), gestoomde groentjes, zwarte rijst en een huisgemaakt chili-sausje.


Wat heb je nodig?
Verschillende stoommandjes, zwarte rijst, groene groentjes (zoals broccoli, sugar snaps, asperges, paksoi, ...), stevige vis zoals kabeljauw en voor de chili: limoen, gember, spaans pepertje, lente-ui, look, soja-saus, sherry-azijn en kerstomaatjes)

Hoe ga je te werk?
Kook de zwarte rijst zoals op de verpakking.
Rasp schil van de limoen en strijk deze op de bovenkant van de vis. Leg de vis in een stoommandje. Doe in een ander stoommandje de groentjes en stapel deze boven elkaar. Kook deze gedurende enkele minuten totdat alles gaar is.
Maak ondertussen de chilisaus: Pers de limoen, giet in de blender (de schil meekoken in het stoomwater geeft extra aroma), doe hierbij de overige ingrediënten (ik gebruik veel gember en genoeg tomaat). Mix dit alles tot een smeuïg sausje. Indien je nog ruimte in je mandjes hebt kan je het sausje mees stomen zodat het warm wordt. Ik koos echter voor de makkelijkere manier: de microgolfoven!

Nu hoef je enkel nog te serveren (en mocht je het niet gemerkt hebben: ik voegde nergens peper en zout bij, maar ga hier meer voor de pure smaken, lekker!)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten