Zin in vlees, nood aan groentjes, moe en weinig tijd. Dan is dit een ideaal gerechtje voor zulke omstandigheden.
Beef met aardappel- en boontjessalade. Even simpel als het eruit ziet!
Wat heb je nodig!
Biefstuk, aardappeltjes, boontjes, sla, lente-ui, radijsjes, pompoenpitjes, sherryazijn en olijfolie.
Wat heb je te doen?
Snij de aardappels in schijfjes en kook ze. Kuis de boontjes en kook deze ook. Ondertussen snij je de lente-ui fijn en de radijsjes in schijfjes.
Maak van de olijfolie, sherryazijn en de pompoenpitren een vinaigrette. Giet de aardappelen en de boontjes af. Bak de aardappelen in een pan met olijfolie en kruiden (oregano, Marjolein, rozemarijn, ...) en grof zout.
Zet een grilpan op het vuur. Terwijl deze heet wordt, kruid je de steak met peper en zout. Gril ze tot ze de voor jou gewenste gaartijd verkregen heeft. Laat ee steak hierna 10 min rusten.
Meng ondertussen de aardappels, boontjes, sla, radijsjes en lente-ui onder elkaar. Druppel er een deel van de vinaigrette over en dien op.
Smakelijk!
Zin in vleesje ... Denk dat ik dit op het menu zet vanavond.
BeantwoordenVerwijderen