In Wolvertem geschoten Pekingeend met hoisinsaus, Chinese pannenkoekjes en groentjes.
Voor de eend heb je enkel vijfkruidenpoeder, olie, mandarijn en zout nodig. Verwarm de oven op 180 graden, strijk de eend in met olie en het kruidenmengsel. Snij de mandarijn in 2 en steek hem in de buik van de eend. Plaats de eend minstens een uur in de oven.
Voor de pannenkoekjes heb je enkel bloem en water nodig (400 g + 250 nl). Mengen, kneden en flensjes van rollen en opbakken in de pan. Opgepast dit gaat snel.
De hoisinsaus maak je met 6 lepels donkere basterdsuiker, 3 lepels sojasaus, 3 lepels mirin , 2 lepels wittewijnazijn, geplette look, 2 lepels honing, sambal, vijfkruidenpoeder en 1 lepel sesamolie. Doe dit alles in een kookpot en laat tot de helft inkoken.
Snij groentjes en verse kruiden en dien samen op. Gebruik de pannenkoekjes als wraps.
TIP: vijfkruidenpoeder kan je perfect zelf maken met volgende kruiden: sichuan peper, kruidnagel, venkelzaad, kaneel en steranijs (dit kruidenmengsel versterkt de 5 smaakgroepen: zout, zuur, bitter, zout en umami). Voor de correcte samenstelling zie: smulweb - vijfkruidenpoeder maken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten