Pagina's

zondag 12 maart 2017

Roodbaarsfilet met venkelpuree


Nu de lente in zicht is, mag ook het eten wat zonniger, lichter en zuiderser. In mijn ogen is dat met dit gerechtje alvast weer geslaagd, zowel qua kleur als qua smaak. Roodbaarsfilet met frisse venkelpuree.


Wat heb je nodig?
Roodbaarsfilets, venkel, room, sjalot, look, rozemarijn, olijfolie en zout en peper.

Hoe ga je te werk?
We starten met de venkel. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij de venkel(s), sjalot(ten) en look grof. Doe alles samen in een ovenschotel en overgiet met olijfolie. Plaats dit ongeveer 30 min. in de oven. Van zodra alles gaar is, doe je dit in de blender en mix je samen met room tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.


Ondertussen dat je de puree blend, bak je de roodbaarsfilet in de oven. Ik leg die gewoon op een bakvel met schijfjes citroen en rozemarijn. Meer heeft dit volgens mij niet nodig.

Heerlijk toch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten