Pagina's

zondag 23 april 2017

Polenta en balletjes!

 Ik moet bekennen dat ik nog nooit polenta maakte,  laat staan gegeten heb. Zag er al veel recepten mee, heb het in mijn kast staan, maar deed er nog niets mee. Nu dus het moment. Balletjes met polenta. En dat het lekker was!


Wat heb je nodig?
Vers gehakt (varken), platte peterselie, venkelzaad, aubergine, blik gepelde tomaten, zout, zoete chilisaus, look, balsamico-azijn, parmezaan, boter.

Hoe ga je te werk?
Snij de aubergine in blokjes. Doe ze in een kom en strooi er zout over (genoeg zout). Zet opzij.
Maak ondertussen de balletjes. Meng hiervoor het gehakt met fijngesneden peterselie. Rol er balletjes van. Doe venkelzaad op een bord en rol er de balletje door. Zet ze tot gebruik in de koelkast om op te stijven.
Pers de aubergine uit, doe dit met je handen, beetje per beetje zodat je zeker het meeste vocht eruit krijgt. Zet een pan op het vuur en bak hierin de aubergine. Laat even gaan. Voeg geperste look, de chilisaus en een scheut balsamico toe. Voeg een blik tomatenstukjes toe en eventueel wat water. Laat de saus op een zacht vuurtje indikken.
Bak ondertussen de balletjes in olijfolie aan alle kanten aan. Doe ze bij de saus van zodra ze gaar zijn.
Maak de polenta volgens de verpakking, doe er wanneer hij klaar is een flinke lepel boter bij en rasp er genoeg parmezaan over. Meng tot een smeuïge polenta kruid indien nodig bij.

Serveer de polenta met hierover de balletjes en saus. Werk af met geraspte parmezaan en enkele blaadjes peterselie. 

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten