Omdat het Valentijn was mocht mijn man kiezen: worst of steak? Hij koos worst. En waarschijnlijk verwachtte hij worst met preipuree, of worst met prei in witte saus (daar zaagt hij al weken achter). Maar dat vind ik dan net iets te eentonig.
Dus werd het dit:
Worst met mierikswortelpuree, prei en slaatje met appeltjes.
Hoe begin je?
Zet alle ingrediënten klaar:
Worst, salieblaadjes, aardappelen, boter en/of melk, mierikswortelcrème, prei, blokje kippenbouillon, flatbread, zure room, appel en waterkers.
En dan start je!
Verwarm de oven op de hoogste stand. Schil ondertussen de aardappels, spoel en kook ze met een beetje zout.
Rol de worst op en hou hem opgerold met saté-stokjes. Steek enkele salieblaadjes tussen de opgerolde worst. Leg hem op een natgemaakt en verfrommeld bakvel en plaats onder de gril in de oven. Bak 10 min aan elke kant.
Ondertussen maak je ook de prei klaar: snij hem fijn, leg alles in een koekenpan met een scheutje olijfolie en water en stoof afgedekt op een matig vuur. Roer regelmatig.
Voor het slaatje breek je de flatbreads in hapklare stukken. Leg ze op een schotel, meng er enkele lepels zure room door en kruid met zwarte peper. Rasp er ook wat citroenschil over. Werk af met waterkers en in fijne lucifers gesneden appel (besprenkel de appel met citroen tegen verkleuring).
Ondertussen zal ook de prei gaar zijn, verkruimel hier een nog een blokje kippenbouillon over, meng er enkele fijngesneden blaadjes salie onder en kook in tot het grootste deel van het vocht weg is.
De aardappelen giet je af, pureer je met boter en/of melk, kruid met peper en zout en voeg naar smaak de mierikswortelcrème toe.
Dan hoef je nu enkel de worst nog uit de oven te halen, en aan tafel te gaan!
Smakelijk! En tot morgen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten