Pagina's

zaterdag 4 maart 2017

Het 'do-not-disturb' ontbijt


Dit ontbijtje doet het huis van 's morgens vroeg lekker ruiken. De geur van venkelzaad en rozenwater vermengen zich. Zalig gewoon. En eens je ervan eet, geven net deze twee smaak- en geurmakers dit ontbijt iets extra. 

Ik genoot er in alle stilte en rust van en nam mijn tijd om het klaar te maken en nog meer toen ik het aan het opeten was. 


Wat heb je nodig?
Havermout, venkelzaad, kokosschilfers of geraspte kokos, yoghurt, rood fruit, banaan, mango, honing

Hoe ga je te werk?
Zet een pan op het vuur. Doe hier een handvol havermout in, samen met venkelzaad en de kokos. Rooster tot alles goudbruin ziet (goed blijven roeren). 
Doe alles in een bord en voeg de yoghurt hierbij. Doe in dezelfde pan het rood fruit met een scheut water en enkele druppels rozenwater. Laat garen tot je een heerlijk sausje krijgt. Voeg bij de yoghurt. Werk af met banaan en maak een egeltje van een halve mango. Druppel wat honing over het geheel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten