Pagina's

zaterdag 25 februari 2017

Ik hou van taart!



Ik hou van taart, laat dat effe duidelijk zijn. Ik blijf ervan eten, en voel me de een uur erna al enorm schuldig. Tijd voor alternatieven dus. Niet dat het alternatief dat nu komt zo onschuldig is, maar het komt al aardig in de buurt.

Let's bake a 'spruitjestaart' 
(Haja, ik maakte dit donderdagavond om vrijdag als lunch mee te nemen naar ' t werk)


Nodig:
Spruitjes, rode ui, balsamico, tijm, olijfolie, ei, bladerdeeg, kristalsuiker, eventueel feta of geitenkaas.

Hoe ging ik te werk?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij ongeveer 2 rode uien in reepjes. Kuis de spruitjes (ongeveer 2x een groot handvol) en snij ze in de helf door. Doe olijfolie in een pan, die ook in de oven mag. Bak de ui aan samen met de spruitjes. 

Roer af en toe, en maak ondertussen ook de dressing van 2 lepels balsamico en 1 lepel suiker. Van zodra de spruitjes en rode ui carameliseren voeg je de dressing en enkele takjes verse tijm toe. Laat inkoken.
Neem de pan van het vuur duw alles wat meer in het midden en leg het vel bladerdeeg over de pan. Druk alles wat aan op de zijkanten, strijk in met een geklutst ei en bak 20 minuutjes in de oven.


Draai de taart om op een bord, werk eventueel af met feta of geitenkaas en verse tijm. Dien op met een groene sla. Mjam!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten