Pagina's

maandag 27 maart 2017

Weer Wild!


Dit maakte ik afgelopen woensdag, na een uitgelopen dag en nog een drukke avond voor de boeg. M.a.w. ook dit is weer een snelklaar gerechtje (ik denk dat 'k er 20 à 30 minuutjes voor nodig had).

Wat is het? Wild zwijn (everzwijn, klein stukje gebraad), bloemkool met kastanjechampignons en zonnebloempitten
Heeft dit wel uitleg nodig? Zo klaar, zo simpel!
Smelt boter in een pan, bak het met zout en peper gekruide stukje zwijn aan elke kant aan. Zet het vuur lager en laat op het gemakje verder bakken (draai af en toe eens om).
Snij met een scherp mes de zijkanten van de bloemkool (zodat je precies fijne couscous of rijst van de bloemkool over houdt). Snij de binnenkant van de bloemkool in stukken en kook deze in gezouten water.
Bak in een andere pan de zonnebloempitten in olie aan (opgepast: zonnebloempitten reageren hetzelfde als maïs en springen dus uit de pan, deksel bij de hand houden). Haal ze uit de pan en zet opzij. Doe wat extra olie in de pan, bak de champignons en voeg de bloemkoolcouscous toe, kruid met peper en zout.
Maak ondertussen van de gekookte bloemkool puree, kruid ook met peper en zout. Doe dit in een kom en werk af met de gebakken bloemkool met champignons en de zonnebloempitten.
Ondertussen is ook het stukje everzwijn klaar. Snij in schijfjes en leg dit bij in de kom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten