Een receptje van een tijdje geleden: kip met zoete aardappel, groene asperges, guacamole en cashewnoten. Gewoon lekker gezond vet dus.
Wat heb je hiervoor nodig?
kipfilet, groene asperges, zoete aardappel, cashewnoten, rucola, avocado, citroensap, citroenrasp van 1 citroen, piment d'espelette, olijfolie, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Snij de kip in reepjes, doe ze in een kom samen met de helft van de citroenrasp, peper, zout en olijfolie. Meng en dek af.
Snij de zoete aardappel in kwartjes, leg ze op een bakplaat, bestrooi met peper, zout en olijfolie en plaats gedurende een 25-tal minuutjes in een oven op 225 °C.
Bak ondertussen de cashewnoten aan in een droge pan (opgepast, deze verbranden snel). Doe ze daarna in een kommetje samen met een scheutje olijfolie en de rest van de citroenrasp.
Doe in dezelfde pan een scheutje olijfolie en bak hierin de asperges tot ze zacht zijn.
Bak ondertussen ook de kip in een andere pan.
Als laatste maak je de guacamole door een avocado te pletten met een vork en te mengen met het citroensap.
Ik werkte de maaltijd nog af met enkele blaadjes rucola.
Fotoview van de instastory!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten