Pagina's

donderdag 9 maart 2017

Lange werkdagen verdienen lekkere curries


Deze ochtend, 8u30 had ik al het gevoel een marathon gelopen te hebben. En dat gevoel bleef de rest van de dag met veel meetings en vooral veel uitgelopen meetings. 
Dus, tegen de avond snakte ik echt wel naar mijn keuken en hoopte ik vurig dat mijn man nog geen voorbereidingen getroffen had (ha nee, ik wou dit doen). 
Ik zou weer alles uit de kast halen om mijn dag toch maar te verwerken en in 'no time' een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Dus het werd een curry van garnaaltjes, rijst en papadums.


Wat heb je hiervoor nodig?
Garnalen (diepvries, voorgepeld als het snel moet gaan), tomatenstukjes (blik), kokosmelk (blik), ajuin, look, gember, Spaans of Thais pepertje, kurkuma, eventueel rode currypasta voor extra smaak, papadums, rijst en koriander

Hoe ga je te werk?
 Snipper de ui en de look fijn. Snij de gember in reepjes en het pepertje in fijne stukjes. Plaats een wokpan op het vuur. Stoof de ajuin en look kort aan in een beetje olie. Doe hier ook het pepertje, gember en een flinke scheut kurkuma in. Bak nog even mee. Giet de tomatenblokjes en de kokosmelk bij het geheel en laat een tijdje inkoken. Kook ondertussen ook de rijst.
Proef ondertussen al eens van het sausje en voeg indien nodig enkele lepels currypasta bij het geheel (of extra tomaat). Voeg de garalen toe en laat nog even meekoken. 
Bak ondertussen de papadums in genoeg olie (zie verpakking). Versnipper de koriander en dien op.

Voilà, that's it, alweer. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten