Niks zo lekker als varkensvlees met salie. En de groentjes en een appelmoes maken het helemaal af.
Wat heb je hiervoor nodig?
Appels, gember, (bruine) rijst, jonge worteltjes, broccoli, varkensmignonette, vers salieblaadjes, nootmuskaat, olijfolie, blokje vleesbouillon, sinaasappels en yoghurt
Start met de appelmoes met gember:
Schil de appels, snij in vier en verwijder de klokhuizen. Schil en hak de gember en doe ze samen met de appels in een pan. Giet er een glas water bij en breng aan de kook. Roer af en toe en giet van zodra de appels zacht zijn alles in de blender. Blend tot een gladde moes. Zet de appelmoes opzij.
Zet een pan op het vuur en kook de rijst volgens de verpakking. Gebruik de pan en het stoomvocht om ook de worteltjes en broccoli te stomen. Giet de rijst af, en houd warm.
Kruid ondertussen het varkensvlees met zwarte peper en zout, vers geraspte nootmuskaat en plak de blaadjes salie op het vlees. Druk goed aan.
Zet opnieuw een pan met een beetje olie op een matig vuur. Leg het vlees in de pan samen met de worteltjes.
(Indien dit niet lukt, pak je 2 pannen maar de worteltjes krijgen extra smaak van het braadsel van de varkensmignonette.)
Bak de mignonette langs elke kant, neem uit de pan en laat rusten.
De worteltjes laat je ondertussen nog maar wat gaan. Voeg hierbij het sap van een sinaasappel toe. Roer het aanbaksel los en voeg eventueel een bouillonblokje toe. Laat inkoken.
Dan is het nu tijd voor de afwerking:
Neem de appelmoes en lepel hier enkele lepels yoghurt door. Snijd het varkenvlees in plakjes. Serveer met enkele lepels rijst, broccoli en worteltjes en een toefje van de appelmoes.
Smakelijk!
Fotoview van de instastory!
Heerlijk helder, heerlijk haalbaar.
BeantwoordenVerwijderen