Pagina's

zaterdag 8 april 2017

Ovenschotel


Als ik dit maak, wordt er altijd goed gegeten. Een simpele ovenschotel met patatjes, broccoli bloemkool, kaassaus en gehakt.


Wat heb je nodig?
Een portie gemengd gehakt, kippenkruiden, geraspte kaas, melk, vloeibare bloem, boter, bloemkool, broccoli, aardappelen (optioneel: geroosterde ajuintjes)

Hoe start je?
Schil de aardappelen en kook ze tot ze bijna gaar zijn. Kook ook de bloemkool en broccoli. Bak het gehakt aan in de pan, kruid met een beetje kippenkruiden en een schep van de ajuintjes.

Maak nu de kaassaus: smelt boter in de pan, doe hier een flinke schep van de bloem bij. Bak dit kort aan terwijl je met de garde goed klopt. Giet hier al roerend de melk bij. Blijf steeds goed roeren. Als de saus dikker wordt doe je de geraspte kaas erbij. Ik kruid de saus ook met een beetje kippenkruiden.

Doe nu alles in een ovenschotel: eerst de aardappeltjes, daarboven de groentjes, het vlees, de kaassaus, nog een beetje ajuintjes en en beetje geraspte kaas. Plaats kort in de oven onder de grill.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten