Mijn zoon heeft een eigen woordje voor deze pasta. Volgens hem zijn het walvismonden. En daarom is dit bij ons de standaardbenaming geworden. Dus vandaag
Orechiette aka walvismonden, kip, groentjes en pesto: lekker en simpel.
Wat nodig?
Kip (filets, dij, bil, ... waar je zin in hebt), pasta (orechiette, ... waar je zin in hebt), boontjes, spinazie, in 4 gesneden kerstomaatjes, rozemarijn, venkelzaad, peper, zout, Spaans pepertje, look, pesto (indien zelfgemaakt: basilicum, olijfolie, amandelen of pijnboompitten, parmezaan, look, peper en zout - blender in en klaar)
Hoe start je?
Snij het pepertje in twee, plet de ongepelde look, kruid de kip met venkelzaad, blaadjes rozemarijn, zout en peper.
Zet een pan met olie op het vuur, bak hierin de kip gaar samen met de look en het pepertje.
Zet een diepe pan op een ander vuur met water. Breng het water aan de kook. Voeg de pasta toe. Laat even koken en voeg dan ook de boontjes toe. Kook alles gaar en giet af. Doe alles terug in de pan, voeg spinazie toe en uiteindelijk ook de pesto. Meng alles goed en werk af met de kerstomaatjes.
Om de pasta extra smeuïg te maken, mengde ik er ook nog enkele lepels olie van de gebakken kip onder. Dien op en strooi er nog een beetje geraspte parmezaan over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten