Dit receptje maakte ik afgelopen donderdag. De avond voor Staf, mijn zoon, zijn verjaardag. Een drukke avond, waar ik ook nog 2 cakes en een biscuit zou bakken en versieren met suikerfondant.
Dus ik hoef je niet te vertellen dat dit weer eens een snel klaar receptje is:
Chinese garnaaltjes, met groene groentjes, babymais en noedels.
Wat heb je nodig?
Garnalen (voor het gemak, gepeld en schoongemaakt), babymais, lenteui, peultjes of sugarsnaps, look, Spaans pepertje, gember, sojasaus, oestersaus, sesamolie, mirin (of rijstwijn), maiszetmeel (maizena) noedels
Hoe ga je te werk?
Start met het sausje: Los 4 tl maizena op in 4 el mirin. Voeg hierbij 4 el oestersaus, 2 el sesamolie en 2 el sojasaus toe. Zet opzij.
Snij de look, het Spaans pepertje en de gember fijn. Stoof deze met een lepelje olie in een pan. Haal uit de pan en houd ook even apart.
Bak in dezelfde pan de babymais kort aan, voeg de garnalen toe en laat even bakken.
Voeg uiteindelijk ook de andere ingrediënten toe: de peultjes of sugarsnaps, de lentui (in grote stukken gesneden), het sausje en de mengeling van look, gember en Spaans pepertje.
Laat dit verder inkoken tot het heerlijk sticky wordt.
Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking.
Klaar!
Fotoview van de instastory!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten