Pagina's

maandag 10 april 2017

Hartige muffins


Zalig zo'n extra dagje thuis. Dan laten we graag het huis extra lekker ruiken, naar gebak enzo. Vandaag wel een hartige hap, zoete aardappelmuffins als lunch.

De hoeveelheden zijn weer op 't zicht (de batterijen van de weegschaal hebben het gisteren begeven).


Ik gebruikte voor dit recept:
3 kanjers van zoete aardappel (het waren echt enorme, 6 eieren, 4 grote lente-uien, zure room volkoren bloem (zelfrijzend) 3 Spaanse pepertjes, zonnebloempitten, maanzaad, parmezaan, peper en zout

Begin met je oven voor te verwarmen op 180 °C. 
Schil de zoete aardappel en rasp hem. Doe in een kom. Snij de lente-uien fijn samen met 2 van de 3 pepertjes. Breek de eieren in een kom, klop ze samen  met enkele lepels zure room en enkele eetlepels bloem. Voeg dit bij de zoete aardappel, rasp er parmezaan bij en kruid met peper en zout. 
Vet enkele muffin-vormpjes in, of gebruik papieren vormpjes. Lepel er het muffinbeslag in. Strooi er maanzaad en pompoenpitten over. Verdeel het laatste in fijne ringetjes gesneden Spaans pepertje over de muffins en rasp er nog wat parmezaan over.

Bak ongeveer 35 min. in de oven. 


Dien er ongeveer 2 per persoon op en serveer met een slaatje. 

Tip! Zoete aardappel is lekker met chorizo. Dus je kan er perfect chorizo bij eten of zelf sneetjes chorizo mee in het beslag verwerken. 

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten