Deze ochtend werd ik wakker met keelpijn. Niet goed dus, en het is zondag dus ook runningday. Dus, daarom ging ik op zoek naar een 'helend' ontbijtje, met gember en rozemarijn (beide goed voor de keel). Ik zocht inspiratie bij Nate Appleman, chef in New York, en vooral bekend geraakt omdat hij zoveel kilo's afviel en nu vooral heel gezonde gerechten op tafel zet. Echt de moeite om zijn bordjes te zien:
Ik deed er wel mijn ding mee, waar hij ananassiroop gebruikt, gebruik ik gember. en ik voegde natuurlijk ook mijn chiapapje toe.
Wat heb je nodig?
3 kiwi's (geschild en in 8 gesneden, harde kern verwijderd), yoghurt, 15 g chia (deze weeg ik af), melk, gember in siroop, gembersiroop, gedroogde rozemarijn, chili-olie en chilisaus zoals chipotle).
Start met het chiapapje. Doe de chia met de melk in een kookpotje en maak er al roerend een pudding van. Doe dit onder in het bord. Leg hierop de kiwi's. Enkele lepels yoghurt. Snij een opgelegde gember in schijfjes en verspreidt tussen de kiwi op het bord. Druppel er de siroop over, chili-olie en enkele druppels chipotlesaus. Strooi er de rozemarijn over.
Ik stond versteld van de smaakcombinatie... Gewoon heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten