Hou je van spicy en hot? En zit je er niet mee in dat er een lookgeurtje aan zit? Dan is dit een ideaal gerechtje:
Patatas bravas en gevulde inktvis.
De ingrediënten:
Inktvis per persoon, blikje ansjovis, scampi's of reuzegarnalen, platte peterselie, blik gepelde tomaten in blokjes, 2-tal wortels, ajuin, look (veel look) aardappel (geschild en in blokjes), sherryazijn, olijfolie, Spaanse pepertjes, rozemarijn, paprikapoeder en venkelzaad, verse tijm.
Start met de tomatensaus en de patatas bravas:
Kook de aardappelen (opgepast: ze moeten nog stevig blijven).
Snij de ui en 4 teentjes look fijn. Snij ook de wortel en de Spaanse pepertjes fijn. Stoof de ajuin en look gaar en voeg de wortel en het pepertje toe. Stoof kort mee. Voeg het blik met de tomaten toe samen met de tijm. Giet hier een scheut sherryazijn, peper en zout toe en meng. Laat op een zacht vuurtje verder garen.
Giet de aardappelen af en laat uitlekken. Zet opzij.
Maak nu de vulling en de inktvis:
Doe de ansjovis, reuzegarnalen (ong. 400 g.) samen met een bosje peterselie in de blender. Mix tot een smeuïge pasta. Kruid met peper en zout. Vul hiermee de inktvis en sluit de opening met een houten stokje. Bak de inktvis aan elke kant in een pan, grillpan of op de barbecue.
Werk nu de aardappelen af:
Doe een enorme scheut olijfolie in een pan. Laat ze heet worden en bak hierin de aardappelen aan zodat ze aan alle kanten een heerlijk korstje krijgen. Voeg net voor je ze uit de pan haalt een teentje fijngesneden look en enkele blaadjes of takjes rozemarijn toe. Laat uitlekken op keukenrol.
Strooi paprikapoeder, venkelzaad en zout over de aardappelen en meng ze onder de tomatensaus.
Dien op met de gebakken inktvis!
Heeeeeerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten