Pagina's

maandag 27 februari 2017

Gisteren, klassieker der klassiekers!


Gisteren - zondagavond - de klassieker der klassiekers, gewoon uit goesting! Rog met kappertjes, peterselieaardappeltjes en winterpostelein.


Veel heb je hiervoor dus niet nodig: 
enkele aardappeltjes, mooi geschild tot tonnekes, rogfilet, bloem, peper en zout, krulpeterselie, boter, kappertjes en postelein.

Kook de aardappeltjes tot ze net niet gaar zijn. Snij de krulpeterselie fijn. Kruid de rog langs beide kanten met peper en zout, wentel door de bloem en klop het meeste er terug af.
Zet 2 pannen op het vuur, beide met heerlijke boter. Bak in de ene pan de aardappeltjes, in de andere de rog. 
Wanneer de rog langs beide kanten gebakken is, haal je ze uit de pan. Voeg indien nodig extra boter toe samen met de kappertjes. Laat even, heel kort, meebakken.
Haal de aardappeltjes uit de pan en bestrooi ze met peterselie. 

Dien op, rog met daarover de kappertjes met botersaus, aardappeltjes en de postelein.

Lekker ...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten