Geen weekend (en al zeker geen zondag) zonder koken. Dat moet gewoon. Maar dit weekend is het wel extreem druk, met weinig tijd voor uitgebreide maaltijden. Daarom houden we het bij een simpele lunch.
Wat heb je hiervoor nodig!
Aardpeer, pancetta, spinazie, salie, rode ui en een eitje.
Bereiding!
Schil en kook de aardperen in lichtgezouten water. Giet af van zodra ze gaar zijn. Snij de rode ui in ringetjes bak aan in olijfolie. Haal de ui uit de pan en zet opzij. Bak de pancetta krokant aan in de pan. Zet ook opzij. Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de salieblaadjes kort aan. Zet ook weer opzij. Snij de aardpeer in schijfjes en bak ze ook weer in dezelfde pan aan tot ze een korstje krijgen. Verspreidt ze over de borden. Bak een handvol spinazie kort aan (sommige blaadjes mogen best nog rauw zijn). Verspreidt de spinazie tussen de aardpeer. Doe hetzelfde met de rode ui, salie en pancetta. Maak de spiegeleitjes, en leg deze bovenop het bord. Werk af met grof zeezout en zwarte peper.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten