De man en zoon hadden zin in 'kebab'. Ja, je leest het goed, KEBAB. Maar daar voel ik me natuulijk niet echt goed bij. Je gaat niet een uur gaan joggen om daarna een reuzeKEBAB naar binnen te werken. En het was trouwens ook al laat. Dus moest ik iets anders verzinnen. Een maaltijd met groentjes (ahja, zonder leef ik niet), snel klaar en lekker.
Mijn eerste idee was om een pizza te maken met zo'n maistortilla belegd met tomaat, paprika, ansjovis, kappertjes, pesto, enz. Maar enkele kasten opentrekken gaf me dit:
Toast Champignon met spruitjes, truffel en rode ui (En het was mega lekker).
Bon, wat vond ik van ingrediënten in mijn kasten (lees: koelkast en diepvries):
toast (of geroosterd brood), champignons, spruitjes, rode ui, parmezaan, room (of zure room in mijn geval), zomertruffel (uit een potje), look, limoen, tijm, peper en zout (en sla als afwerking)
Hoe maakte ik het?
Ik sneed de rode ui in halve ringetjes, bakte deze aan in olijfolie. Haalde deze uit de pan, en bakte in dezelfde pan enkele in twee gesneden spruitjes. Dit tot ze ongeveer halfgaar waren. Hierbij voegde ik de grof gesneden champignons toe. Kruiden met tijm. Van zodra alles gaar was, deed ik de rode ui hier terug bij.
Om alles wat extra smaak te geven voegde ik hier een in reepjes gesneden teentje look bij, druppelde er het sap van een halve limoen over samen met enkele lepeltjes zure room. Dit liet ik nog goed inwerken en kruidde met peper en zout.
Op het bord legde ik de sla en de toastjes met hierop het champignon-spruiten mengsel, enkele sneetjes truffel en schilfers parmezaan. Voilà, that's it! Simpel as usual, en enorm vullend.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten