Damn, geen yoghurt in huis (vergeten nieuwe te maken, jawel, want ook dat doe ik zelf).
Dan maar een alternatief ontbijt, eentje voor runners, want zondag is naar goede gewoonte ook 'de' runningday van de week.
Deze week kozen we dus voor: een stevig hot&spicy toastbroodje met omelet en spinazie.
Wat heb je nodig?
Sneetje brood, handvol spinazieblaadjes, 2 eitjes, tomaat, parmezaan, olijfolie, chipotlesaus (en in mijn geval een restje paprika-tomaatsalsa)
Zet een pan op hoog vuur. Wrijf de pan in met olijfolie. Steek een sneetje brood in de toaster.
Kluts de 2 eitjes in een kommetje en giet in de heetgeworden pan, draai met de pan zodat het ei zich over de hele bodem verspreidt. Zet het vuur uit en rasp de parmezaan over het ei. Laat even staan totdat het eitje volledig uitgebakken is. Vouw het eitje op met een spateltje en leg apart.
Zet het vuur opnieuw aan en bak de blaadjes spinazie kort aan (hoeft niet, je kan ze ook rauw eten, ik doe dit enkel omdat ze dan makkelijker op de toast blijven liggen).
Leg de toast op een bord, leg hierop de spinazie en het opgevouwen ei. Werk af met tomaat, grof zeezout, chipotlesaus en de salsa.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten