Pagina's

donderdag 9 februari 2017

Vandaag eten we Thais


Dit is zo een beetje het lievelingsreceptje van mijn zoon en man. En sinds ik ook zelf de rode curry (pasta) maak, smaakt het zelfs nog beter. En nee, dat is helemaal niet ingewikkeld en hoeft ook niet veel tijd in beslag te nemen.


Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste ingrediënten en een blender
Gegrilde paprika's (verse of opgelegde in olie), enkele limoenblaadjes, 2 stengels citroenstengels, 2 teentjes look, Spaans pepertje, blaadjes en stengels koriander, stukje gember, limoensap, Thaise vissaus, sojasaus en sesamolie
Gooi dit alles in de blender en mixen maar (ik meet weinig af, maar doe alles op smaak).

En de rest van het receptje is al even simpel:
1 blik kokosmelk en eenzelfde hoeveelheid kippenbouillon (of water met een bouillonblokje) aan de kook brengen. De rode curry naar smaak toevoegen. Kippenblokjes erbij, even laten gaan, boontjes toevoegen. Ondertussen paprika schillen en in blokjes snijden en toevoegen.

Daarna breng ik het op smaak met een beetje rietsuiker, limoen en Thaise vissaus.

Opdienen met gekookte, Thaise rijst (lekker als deze gekookt werd met of limoenblaadjes of jasmijnthee)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten