Rösti van gewone aardappel is al lekker, maar deze variant van zoete aardappel was gewoon verrukkelijk! En dan vooral deze combinatie met zalm en het sausje van zure room met extra veel mierikswortel. Echt, echt lekker.
Hoe begin je hier nu aan?
Rasp een zoete aardappel samen met een ui en knijp al het vocht er uit (ik doe alles in een theedoek en begin te knijpen). Hierna kruid je met peper en zout, en voeg je gesmolten boter toe om het plakkerig te maken. Rösti's bak je in een pan met olie op een matig vuur (en dit is het moeilijkste stuk, vind ik). Ik draai ze om door een bord in de pan te leggen, de pan om te draaien zodat de rösti op het bord ligt en dan laat ik de rösti mooi terug in de pan glijden.
Het sausje is gemaakt van zure room en mierikswortel (naar eigen smaak). Hierbij nog gerookte zalm en waterkers of groen slaatje toevoegen en 't is klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten