Pagina's

zondag 26 februari 2017

Zaterdagavonddessertje


Op vrijdagavond gingen we eten, in Wemmel, in de Cultuur Barbar. Mijn zoon vond de speculaasmousse heerlijk en vroeg of ik dat ook eens kon maken. Ok, aan de slag dus met ...


... mascarpone, room, speculaaskruiden, speculaaspasta, gelatine, eiwit.

Start:
Week 3 gelatineblaadjes in koud water. Klop ondertussen 1 eiwit stijf (met een snuifje zout). Klop ook de room (half) stijf (ik gebruikte zo 1 potje, 200 ml). Zet een pannetje op het vuur, smelt hierin de gelatine, voeg een beetje speculooskruiden toe en enkele lepels speculaaspasta. Voeg ook de mascarpone toe (ik heb iets meer dan de helft van zo'n grote mascarponepot van 500 g toegevoegd).
Meng alles goed, en voeg bij de opgeklopte room. Meng uiteindelijk voorzichtig het eiwit onder de mousse. Giet over in een grote kom of kleine individuele potjes en zet enkele uurtjes koel weg.

Werk af met kruimels speculaas.

(Of is het nu speculoos!)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten