Pagina's

maandag 20 februari 2017

Simpel, simpeler, simpelst


Als we een favoriet gerecht hebben is het dit wel, dus dit maak ik wel vaker. Daarom niet wekelijks, maar zeker één keer per maand. In de winter de ovenversie, 's zomers een barbecueversie. 

Naast enorm lekker is het ook nog eens super simpel!


Wat heb je nodig!
Zoete aardappel, broccoli, kipfilet, citroen, tijm, zure room, Spaans pepertje en zout en peper. 

Hoe ga je te werk!
Snij de kipfilet en lange, smalle slierten. Giet er het sap van de citroen over samen met (gedroogde) tijm, zout en peper. Meng alles. Laat minstens 30 min marineren. 
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Snij de zoete aardappel met schel in kwartjes, of fijner indien nodig. Leg ze met een bakvel op een ovenschotel. Druppel er olijfolie over, kruid met tijm en grof zeezout. 
Snij ondertussen de roosjes uit de broccoli en kook in lichtgezouten water. Snij het pepertje fijn. 
Bak de kippenreepjes krokant in olijfolie. Dien op met enkele lepeltjes zure room. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten