Pagina's

maandag 13 februari 2017

Simpel en slordig


Simpele en slordige maaltijden zijn meestal de beste, althans volgens mijn huisgenoten. 

Toen ik thuis kwam van het werk, wou ik absoluut nog een uurtje lopen. Dit betekent dat er dan weinig tijd is voor het maken van een maaltijd. Deze maaltijd 'kabeljauw met puree en ansjovisboter' tover je dan ook binnen de 15 min op tafel. En, dit blijkt dan ook nog 'ns de favoriet van mijn zoon te zijn. 


Wat heb je nodig?
Kabeljauw, aardappeltjes voor puree, ansjovis in olie, peterselie, boter, garnaaltjes en als je daar zin in hebt spinazie.

Bereiding:
Maak van de aardappeltjes een lekkere, smeuïge puree. Smelt genoeg boter in een pan, doe hier de fijngesneden ansjovisfilets in (ik ben hier zot van, dus ik gebruik een heel blikje, maar indien je dit te straf vindt gebruik je best minder). De ansjovis smelt bijna helemaal weg in de pan. Voeg hier fijngesneden peterselie bij, bak deze even mee en giet dan het sausje in een kommetje.  Bak in dezelfde pan de kabeljauw, kruid met peper en zout... 
Stoof ondertussen ook de verse spinazie, kruid met peper en zout.

Serveer: start met de puree, leg hier een beetje spinazie op, dan de kabeljauw, garnaaltjes en werk af met het sausje van ansjovis en peterselie. 

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten