Een Indisch doordeweeks maaltijdsoepje, daar doe ik mezelf vandaag plezier mee. Mijn man daarentegen trekt zijn neus op als hij de keuken binnen komt en me vraagt wat we vandaag gaan eten. Nog geen 30 min. later zit hij aan tafel en schept hij met smaak zijn 3e bord in. Begrijpe wie begrijpe kan. Ik begrijp hier alleen uit dat het smaakt (of dat hij gewoon reuze honger heeft).
Wat heb je nodig?
Ui, gember, look, rood en groen Spaans pepertje, tomatenpuree (enkele eetlepels naar smaak en kleur), 300 g gemalen rundvlees (américain natuur), tomatenblokjes (blik 400 ml), kokosmelk (blik 400 ml), erwtjes, groentenbouillon 8 dl, masala (tiki of garam), peper, zout, olie, verse koriander, naanbrood
Hoe ga je te werk?
Snij de ui, gember, look en pepertjes fijn. Stoof ze aan in een lepel olie tot ze zacht zijn. Voeg het rundvlees, de lepels tomatenpuree en de masala toe. Meng en bak kort aan. Kruid met peper en zout.
Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de groentenbouillon toe. Laat alles even doorkoken tot het rundvlees gaar is.
Voeg op het einde ook de erwtjes toe.
Dien op met enkele blaadjes koriander en geef er naanbrood bij.
Simpel, snel en lekker
Fotoview van de instastory!
Simpel, snel en lekker
Fotoview van de instastory!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten