Pagina's

zondag 11 juni 2017

friendsfood: voorgerecht


Eerlijk! Ik dacht dat ik niet genoeg eten zou hebben en dus best wel een voorgerechtje bij moest maken. Dus een snelle, maar heerlijke hap:
Inktvis met venkel en tomaatjes.


Wat heb je nodig?
 Inktvis (ringen of hele in ringen gesneden), rode ui, look, venkel, tomaten, wortel, witte wijn, venkelzaad, peper en zout, balsamicum

Hoe ga je te werk?
Snij de venkel, de wortel en de tomaten fijn. Doe hetzelfde met de look en de ui.
Plaats een kookpot op het vuur. Voeg olie toe en stoof hierin de look en de ui. Voeg de venkel en de wortel toe. Kruid met venkelzaad. Laat nog even verder stoven. Haal alles uit de pan. Voeg opnieuw olie toe, verhoog het vuur en bak de inktvisringen kort aan. Voeg de groentjes opnieuw toe. Blus met witte wijn, zet het vuur opnieuw lager en dek de pan af. Laat gedurende een 15-tal minuutjes verder garen.
Proef en kruid met peper en zout. Strooi er nog enkele blaadjes balsamicum over.

Dien op met italiaans kruidenbrood, rijst, pasta, ... (aan jou de keuze).

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten