Avondje met vrienden, goed weer dus barbecue. Maar ik ben een beetje tegen een schotel met voorgemaakte brochetten, kippenlappen, hamburgers, ... Voor mij hoeft dit allemaal niet. Het mag gerust wat simpeler, back to basics.
Dus een gewone spaghetti met een hoop merguezen werkt ook!
Wat heb je nodig?
tomaten, selder, look, rode ui, Spaans pepertje, verse kruiden: tijm, oregano en marjolein, blaadjes laurier, droge spaghetti, ricotto, balsamico
Hoe ga je te werk?
De voorbereiding: Halveer de kerstomaten en snij de gewone tomaten in stukjes. Halveer de Spaanse peper. Zet dit samen met de helft van de kruiden opzij tot je het later gaat gebruiken.
Snij ook de selder, look en ui fijn. Zet ook deze opzij.
Op het moment zelf (je moet rekenen dat dit toch een 20-tal minuutjes moet opstaan alvorens je dit kan opdienen:
Verwarm de oven voor op 190° C
Stoof de ui, look en selder aan in olijfolie. Voeg als alles zacht is de tomaten, pepertje en de kruiden toe. Schep door elkaar en zet de pot in de oven.
Kook ondertussen de spaghetti en bak de merguezen op de barbecue.
Van zodra de spaghetti gekookt is, haal je de tomaten uit de oven. Giet er een flinke scheut balsamico over en meng er de spaghetti onder. Giet er om alles smeuïg te houden ook enkele lepels van het kookvocht bij.
Werk af met de rest van de kruiden en enkele lepels ricotta. Dien op met de gebakken merguezen.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten