Pagina's

zondag 21 mei 2017

Steak met fris slaatjes

Een vriendin kwam eten. En voor een keer had ik 'geen' zin om tijdens het bezoek in de keuken door te brengen. We hadden namelijk heel wat bij te praten. Het werd dus een simpel en receptje met weinig werk. Haja, ze vond het trouwens heerlijk!


Wat heb je nodig?
Steak, 2 komkommers, rucola, een bosje munt, olie (bv. olijfolie of indien je liever neutraler wil, arachideolie), aardappeltjes, zout en peper

De voorbereiding:
Schil de komkommer en snij in lange slierten. Doe ze in een kom en strooi er rijkelijk zout over. Meng en zet gedurende een half uurtje opzij.

Maak ondertussen de muntolie door het bosje munt te mixen met een kopje olie. Giet door een zeef.

Snij de aardappeltjes in schijfjes en zet ze opzij in koud water.

Het moment zelf:
Spoel de komkommer in koud water. Je zal merken dat de komkommer heel zacht en soepel geworden is.
Zet twee pannen op het vuur. Smelt boter en olie in de eerste en bak hierin de aardappeltjes (je aardappeltjes moeten goed droog zijn).
Smelt boter in de tweede pan en bak hierin de steaks langs elke kant krokant aan. Kruid met peper en zout en zet opzij om even te rusten.

De aardappeltjes haal je uit de pan en leg ze op keukenrol zodat ze kunnen uitlekken. Strooi er grof zout en zwarte peper over.

Op dienen doe je zo:
Leg wat rucola op de borden. Hierop enkele slierten komkommer. Snij de steak in stukjes. Doe er enkele schijfjes aardappel bij en werk af met de muntolie.

Et voilà, iedereen aan tafel.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten