Staf, mijn zoon, moest en zou vandaag wat meer groentjes eten. Dus, voilà. Hem zeggen dat we zoals bij de Chinees iets gaan eten met nootjes en hij eet. In werkelijkheid lijkt dit helemaal niet op ons trouwe 'kip in paleisstijl' gerechtje. Er zit al helemaal geen kip in en het is ook niet Chinees getint, eerder Thais en volledig Veggie: Thaise rijstnoedels met tofuburgers
Wat heb je nodig?
Gember, bosje-lente-ui, 2 stengels citroengras, bosje koriander, knoflook, suiker, sojasaus, 250 g tofu, broodkruim, ei, olie, rijstnoedels, groentenmix (bv. wokgroentjes, koolgroentjes, it's up to you), pinda's
Voor de vinaigrette:
2 el honing, 4 el sojasaus, 2 tl sambal oelek, sap van 1 limoen
2 el honing, 4 el sojasaus, 2 tl sambal oelek, sap van 1 limoen
Hoe ga je te werk?
Schil gember en snij fijn. Snij de lente-ui en het citroengras grof. Pel de look. Doe dit samen met de koriander in een blender en hak fijn. Voeg hierbij de tofu, broodkruim, ei, suiker en de sojasaus. Zet de blender nog even aan tot alles mooi gemengd is.
Zet een pan met olie op het vuur. Lepel hierin telkens een beetje van de mengeling in en bak tot mini-burgers (of pannenkoekjes). Draai om wanneer ze mooi goudbruin zijn.
Kook ondertussen de rijstnoedels zoals op de verpakking en hak de pinda's grof.
Wanneer de burgertjes gebakken zijn, haal je ze uit de pan en doe je de groentjes in dezelfde pan. Stoof deze kort aan. Doe de rijstnoedels bij de groentjes en meng.
Meng alle ingredienten voor de vinaigrette en giet dit bij in de pan. Meng, werk af met de burgertjes, de pinda's en enkele blaadjes koriander.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten