In de serre stond een heerlijke bloemkool te pronken! 't Zou zonde zijn om deze te laten doorschieten. En zo'n verse bloemkool is dus ideaal om te verwerken in een Indisch getinte vegetarische curry.
Dus werk aan de winkel.
Wat heb je nodig?
3 à 4 aubergines, boontjes, ui, bloemkool, aardappel, look, gember, groene spaanse pepertjes, citroen, tomatenpuree, groentebouillon, koriander, komijn, mosterzaad, fenergiek, kruidnagel en kurkuma, rijst, yoghurt en mangochutney.
Start met de voorbereiding:
Snij de aubergine in reepjes en de ui fijn. Haal de roosjes van de bloemkool en kuis de boontjes. Pel de look (en pers hem straks in de schotel). Snij de gember fijn. Schil de aardappel en snij in blokjes.
Meng de kruiden en stamp ze fijn met een vijzel.
En dan gaan we nu starten:
Zet water op het vuur en kook hierin de rijst.
Zet een grote stoofpot op het vuur met een scheutje olie en stoof hierin de ui en aubergine tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pot en zet ze opzij.
Doe in dezelfde pot de gember, look, kruiden, tomatenpuree, de gekneusde en in 2 gesneden Spaanse pepertjes en het sap van de citroen. Bak alles kort enkele minuutjes aan terwijl je blijft roeren. Doe dan de aardappel en ± 8 dl groentebouillon bij de kruidenmengeling. Laat een 10-tal minuutjes stoven met het deksel op de pot.
Voeg uiteindelijk de aubergine met de ui en de bloemkool opnieuw toe. Stoof even mee en doe als laatste de boontjes er ook bij. Laat alles nog enkele minuten stoven tot ook de boontjes zacht zijn.
Dien uiteindelijk op bovenop de rijst met een lepel yoghurt, mangochutney en koriander.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten