Vorige week zag ik in een boekje een foto van heerlijk gegrilde inktvis. Op slag zin om zoiets ook te maken. Ik maakte er mijn versie van, inspireerde me er wel op, maar deed er min of meer mijn ding mee: inktvisringen met avocado en olijvendressing
Wat had ik in huis?
(Diepvriep) inktvisringen, avocado, (ontpitte) zwarte olijven, koriander, chorizo, kerstomaat, paprikapoeder, 2 limoenen, worcestersaus, witte selder, peperbolletjes, verse tijm, laurier, eidooier, olie
Hoe maakte ik het?
Zet een kookpot met water op het vuur. Doe hier de gesneden selder, 1 in twee gesneden limoen, peperbolletjes en een kruidentuiltje van laurier en tijm in. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg dan de inktvis toe. Laat even meekoken en giet af.
Maak ondertussen de olijven-limoen-mayonaise:
Maak mayonaise van de eierdooier, limoensap en olie (arachide en olijf). Voeg hierbij een 20-tal zwarte olijven aan toe en een scheut worcestersaus. Mix.
Zet een pan op het vuur met een scheut olie. Bak hierin, kort en hevig, de in plakjes gesneden avocado. Haal uit de pan. Strooi paprikapoeder over de inktvisringen en bak ze in dezelfde pan. Voeg de in de helft gesneden kerstomaten toe en bak even mee. Doe de avocado er nog kort bij en meng alles.
Haal uit de pan. Bak de sneetjes chorizo krokant en meng bij de inktvis en avocado. Serveer op het bord. Werk af met enkele blaadjes koriander en als je hiervan houdt ook nog grof zeezout.
Smakelijk!
Fotoview van de instastory!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten